Over Ons

In de jaren 80 is Gerda van der Molen reeds begonnen met het bij houden van een Newfoundlander administratie m.b.v. kaartenbakken.
Toen in 1992 haar eerste PC werd aangeschaft ging zij op zoek naar een programma daarvoor. Ze kwam terecht bij KAP, Kennel Administratie Programma, door twee enthousiastelingen geschreven in het destijds populaire dBASE III. Na 1000 Newf's ingevoerd te hebben liep de zaak vast. Welke gek voert er meer dan 1000 Newfoundlanders in... Het programma werd aangepast en zij kon weer verder. Die gegevens zijn vooral gebruikt in de jaren 90 om de jaarboeken van de NNFC te maken.

In 1997 begon het Internet vorm te krijgen, februari 2001 heb ik het domein nnfc.nl laten registreren en daar een website voor gemaakt. Een doorlopende ontwikkeling, waardoor ik meer en meer in contact kwam met o.a. Gerda en Ans Hoogland en het dBASE III KAP programma. Uiteindelijk besloten we met ons drieŽn om alles over te zetten naar het Internet, onderhand al meer dan 90.000 Newfoundlanders...

Mei 2008 heb ik het domein newfybase.nl geregistreerd en ben ik begonnen om daar een uitgebreide applicatie voor te schrijven. Ook weer een doorlopend proces en privť gesponsord. Het bijhouden en aanvullen van alle gegevens wordt hoofdzakelijk door Gerda en Ans gedaan.

Nu, anno november 2016, hebben we de Stichting Nederlandse Newfoundlander Database opgericht om een officiŽle status te verkrijgen en tevens meer continuÔteit te kunnen waarborgen. Bovendien is de website in een geheel nieuw Responsive jasje gestoken en daardoor ook zeer geschikt om op een mobiel te bekijken.

De Stichting stelt zich ten doel het realiseren van een Nederlandse database voor het hondenras de Newfoundlander. De Stichting wil een verantwoorde bron van informatie zijn voor iedereen die echt in dit ras geÔnteresseerd is en mee wil werken aan een gezonde instandhouding van het Newfoundlander ras. Staan er foutieve zaken vermeld dan vernemen wij dat graag en zullen deze zorgvuldig corrigeren.

Bij o.a. alle stambomen staan, voor zover bij ons bekend, medische gegevens vermeld om een zo goed mogelijk inzicht te verkrijgen in de ontwikkelingen van het ras.

Belangrijk daarbij is ook de Voorouder Verlies CoŽfficiŽnt (VVC1...VCC10) die niet alleen berekend wordt maar ook visueel wordt gemaakt door in de stamboom van vijf generaties voorouders die meer dan 1 keer daarin voorkomen een zelfde kleur te geven. Een geheel 'blanke' stamboom met een VVC = 1,0000 is het ideaal. Volledige opname van alle bekende hondengegegevens vinden wij daarbij een gerechtvaardigd belang, een gevulde stamboom is een vereiste.

Het Bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Vacature
Tijdelijk: Ben te Paske
Secretaris: Gerda van der Molen
Penningmeester: Ben te Paske

Graag nodigen wij u uit om Donateur te worden.
Natuurlijk ook om te proberen de kosten vergoed te krijgen en om deze website verder te kunnen blijven ontwikkelen.

We hebben daarom onderstaande jaar tarieven opgesteld:
Let op, met ingang van 1 augustus 2023 zijn de tarieven met 5 euro verhoogd.
(Lopende jaarabonnementen blijven natuurlijk geldig tot einde periode)

Vrienden van de NewfyBase krijgen volledige toegang tot de databases bij een Donatie vanaf Ä 20.00 per jaar.
Kunnen bij alle eigen Newfoundlanders zelf tot maximaal zes foto's plaatsen, jpg(jpeg), png, bmp, gif of tif(tiff).
Krijgen inzage in alle bekende gegevens en show-keurverslagen. Krijgen de optie om eigen fictieve stambomen te genereren.
En nog veel meer...


Voor inzage van alleen alle eigen gegevens is er een gratis account beschikbaar.

Aan 'Dekreuen' en 'Fokkers' vragen wij een minimale Donatie van Ä 40.00 per jaar voor tevens een vermelding. Voor een 2e en volgende Dekreu vragen we een minimale Donatie van Ä 30.00 per jaar.
(tarieven kunnen jaarlijks aangepast worden)

Donaties overmaken naar:
Bankrek.: NL51 RABO 0313.9824.14
T.n.v. de Penningmeester van de Stichting
Nederlandse Newfoundlander Database

Database last update: 21-07-2024
IP-adres: 100.28.0.143
Ingelogd: Nee


© 2008..2024 Stichting Nederlandse Newfoundlander Database
Contact & Disclaimer & Privacy

Doneren met iDEAL      Raad van Beheer      The Newf Society      NNFC
Download Acrobat Reader   NewfyBase op YouTube   NewfyBase op Twitter   NewfyBase op Facebook

Versie 4.56 15-06-2024 Bugs en Last update