FAQ

Navigeren

In Desktop weergave op de PC staat bovenaan de Menubalk. Menukeuzen spreken voor zich en zijn aanklikbaar met de Muis en/of aantikbaar op een Touch-screen.

Links boven staat het 'logo-Icoontje' van de NewfyBase. Klik daar op om naar de HOME-Pagina te gaan. Op een Mobiel staat rechts boven aan de 'Hamburger' (drie horizontale streepjes onder elkaar). Klik je op de 'Hamburger' dan rolt het Menu uit en de 'Hamburger' wordt een 'Kruis'. Klik je op dat 'Kruis' dan verdwijnt dat menu weer. Klik je op 'MijnNewfyBase' dan rolt dit menu nog verder uit naar beneden. Klik je onderaan op het 'witte dakje' dan scrol je naar het begin van de pagina. Alle teksten in Vet-Wit zijn aanklikbare links. Alle teksten in Deze Kleur zijn links naar Foto's of naar Newfoundlanders waarvan een Foto aanwezig is. Foto's doorbladeren kan o.a. door links of rechts op een foto te klikken. Bij enkele schermen komt het voor dat bij een klik de details in een nieuw tabblad verschijnen, een nieuwe 'Instance' van de NewfyBase. Dit gebeurt met opzet omdat het soms handig is meerdere Newfoundlanders met elkaar te vergelijken.


Hoe moet ik Aanmelden/Inloggen

Ga naar de menukeuze 'MijnNewfyBase' en klik daar op 'Aanmelden'. Vul in het bovenste veld je E-Mailadres in en daaronder je Wachtwoord.
Klik op 'Aanmelden'.


Wachtwoord vergeten

Heb je nog geen Wachtwoord of ben je het Wachtwoord vergeten? Vul het juiste E-Mailadres in en vul iets in bij Wachtwoord. Klik op 'Aanmelden' en er verschijnt daar onder de vraag 'Wachtwoord Vergeten?'. Als je daar op klikt en het ingevulde E-Mailadres komt in onze database voor dan wordt er een 'Wachtwoord Herstel Link' naar dat E-Mailadres gestuurd. Je kunt zo ook proberen of jouw E-mailadres soms al in onze administratie staat. Is dat het geval dan kun je al direct een gratis account aanmaken die geschikt is voor inzage van je eigen gegevens. Zo nee, dan eerst Registreren.


Wachtwoord wijzigen

Je moet ingelogd zijn om je wachtwoord te kunnen wijzigen. Ga naar 'MijnNewfyBase' en klik op 'Account Wijzigen'. Je ziet dan jouw gegevens zoals ze in onze Database staan. Je kunt alle gegevens wijzigen behalve je Achternaam. In het onderste veld zie je de 'Hashcode' staan van je wachtwoord. Tik in leesbare tekst het gewenste wachtwoord, minimaal 8 karakters. Als je het wachtwoord NIET wil wijzigen laat dan deze 'Hashcode' ongewijzigd staan. Het wachtwoord wordt dan niet gewijzigd. Vergeet niet om gebruik te maken van je vrije keuze om de optie akkoord aan te vinken voor jouw eigen gegevens. Klik op 'Wijzigingen opslaan' om de ingevoerde gegevens op te slaan.


Wat is een Wachtwoord Herstel Link

Als je op jouw E-Mailadres een 'Wachtwoord Herstel Link' van de NewfyBase ontvangt dan krijg je de mogelijkheid om zelf een 'Tijdelijk Herstel Wachtwoord' aan te vragen. Dat kan gedaan zijn door een onbekende 'grapjas' of door jou zelf omdat je het wachtwoord vergeten bent. In het eerste geval gooi je de E-Mail met link weg, er gebeurt dan niets en anders klik je op de link en wacht je op het 'Tijdelijk Herstel Wachtwoord' dat naar je E-Mailadres wordt gestuurd. Sluit vervolgens alle Browser tabbladen en sessies en meldt je opnieuw aan met dit 'Tijdelijk Herstel Wachtwoord'. Ga daarna direct door naar 'Account Wijzigen' en vul in het onderste veld met de 'Hashcode' in leesbare tekst je eigen, goed te onthouden, wachtwoord in. Minimaal 8 karakters. Overigens is deze procedure eenvoudig te herhalen. De meeste Browsers zijn in staat om je wachtwoord te onthouden. Daarvoor Cookies plaatsen doen we niet meer.


Wat is een Browser

Om op het Internet te Surfen hebt je een browser nodig. Het is een 'Kijk programma' waarmee je website's kunt bezoeken. De meest gebruikte zijn Firefox, Chrome, Opera, Edge (voor ge´nstalleerd op Windows 10) en Safari (voor ge´nstalleerd op iPhone en iPad). Maar ook beschikbaar in de AppStore (iOS) en Play store (Android)


Hoe moet ik Registreren

Ga naar de menukeuze 'MijnNewfyBase'. Klik op Registeren en vul het formulier in. Bij 'Donatie' vul je een bedrag in. Met een klik op 'Ik betaal met iDEAL/Creditcard' zie je ook de keuze 'Ik betaal per Bank'. Kies je de Bank dan wordt de stap naar iDEAL overgeslagen. Let op de Captcha. Na controle sturen wij een 'Wachtwoord Herstel Link' naar het opgegeven adres zodra de Donatie op de bank binnen is gekomen. Donaties kunnen dus via Mollie met iDEAL of Creditcard maar ook met een eigen Bankoverschrijving.


Hoe zie ik dat mijn Account verlopen is

Een Account wordt toegewezen voor 366 dagen. Als je ingelogd bent dan zie je onderaan je Achternaam staan met daarachter het aantal dagen dat het Account nog geldig is.


Wat is Captcha

Invul formulieren worden tegenwoordig vaak door automatisch werkende software robotjes met rotzooi ingevuld en verstuurd. Dit geef erg veel overlast, soms tot een paar duizend E-Mails per uur. Om dat te voorkomen moet we dus een systeem gebruiken waarmee we proberen te herkennen dat een mens het formulier in vult. We maken gebruik van Google's ReCaptcha, een soort Turingtest, deze wijst zich zelf.


Eigen Foto's plaatsten

Vrienden van de NewfyBase kunnen tot maximaal 6 foto's plaatsen bij hun Newf. Probeer die zes foto's ook te plaatsten zodat er een leuk 'Fotoarchief' ontstaat. Foto's kun je zelf Verwijderen, Omwisselen, Uploaden en Draaien. Upload Foto's het liefst in het originele (groot) formaat. Deze Foto's zijn door iedereen te bekijken en door te bladeren. Ze worden gepresenteerd via een gemakkelijk te kiezen tijdlijn en ook met een leuke presentatie bij de Newf zelf. Op de HOME-pagina staat een procentueel overzichtje van de eerste t/m de zesde foto's. Er onder staan de aantallen. Bij Uploaden van een foto worden de datum, inlognaam en IP nummer gelogd.

Scroll naar beneden tot:


App Icoontje

Je kunt de link naar de NewfyBase op het Beginscherm of Bureaublad zetten. Het 'logo-Icoontje' van de NewfyBase zet zich er automatisch bij.Database last update: 21-07-2024
IP-adres: 100.28.0.143
Ingelogd: Nee


© 2008..2024 Stichting Nederlandse Newfoundlander Database
Contact & Disclaimer & Privacy

Doneren met iDEAL      Raad van Beheer      The Newf Society      NNFC
Download Acrobat Reader   NewfyBase op YouTube   NewfyBase op Twitter   NewfyBase op Facebook

Versie 4.56 15-06-2024 Bugs en Last update